Xbox Only
xbox 360

Xbox 360 F.A.Q.

Wat moet ik doen als mijn Xbox 360 te warm wordt tijdens het spelen?
Zorg er eerst voor dat je Xbox 360 op een open, koele plek ligt. Kijk dus goed waar de ventilatoren zitten, zodat deze niet belemmerd worden.

Wat moet ik doen als mijn Xbox 360 adapter te warm wordt tijdens het spelen?
Bij de adapter geldt hetzelfde als bij de Xbox zelf: Plaats deze op een open, koele plaak.

Mijn gamediscs zijn plotseling bekrast met "cirkels", hoe kan dit?
Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het verplaatsen van je Xbox 360 tijdens het spelen. Wanneer dit gebeurt, kunnen de discs verschuiven en beschadigd raken. Let hier dus goed op tijdens het spelen.

Mijn Xbox 360 wordt op geen enkele manier bewogen tijdens het spelen, toch heb ik nog steeds krassen.
Wanneer dit het geval is, is het aan te raden contact op te nemen met Microsoft Helpdesk via het telefoonnummer: 0800 023 3894. Zij zulllen vervolgens kijken naar jouw specifieke geval en beslissen of hij gerepareerd moet worden.

Ik heb een originele Xbox game gekocht, maar deze werkt niet op de Xbox 360.
Niet alle Xbox games zijn speelbaar op de Xbox 360. Wil je weten welke games wel backwards compatible zijn kijk dan even op hier of je game er tussen staat. Deze lijst bevat namelijk alle backwards compatible games. Staat jouw game er niet op dan niet getreurd. Mogelijk dat de game wel wordt ondersteund in een volgende backwards compatibility update die Microsoft eens in de zoveel tijd doorvoert.

Mijn Xbox 360 maakt heel veel lawaai, kan ik hier iets aan doen?
In het algemeen maakt de Xbox 360 inderdaad aardig wat kabaal. Dit ligt aan de hoge capaciteit van het apparaat en de zo klein mogelijke behuizing. Hier is niets aan te doen. Heb je echter het idee dat het een afwijkend geluid is, neem dan voor de zekerheid contact op met Microsoft Klantenservice, aangezien het een interne fout kan zijn.

Mijn Xbox 360 heeft 3 USB uitgangen en kan 4 draadloze controllers aan. Toch kan ik niet meer dan 4 controllers aansluiten, hoe zit dit?
De Xbox 360 en de games voor de console zijn ontwerpen rondom het idee dat 4 spelers het maximum aantal is. Je hebt als speler dus de keuze om voor draadloze of bedrade controllers te gaan, maar wanneer je met z'n vieren wilt spelen, moet je hoe dan ook over n draadloze controller beschikken.

Ik heb een nieuwe draadloze Xbox 360 controller gekocht, maar de Xbox 360 reageert er niet op. Wat moet ik doen?
Om een draadloze verbinding tot stand te brengen, moet je op het ronde knopje aan de bovenzijde van de controller drukken, gevolgd of vooraf gegaan door de kleine, ronde knop op de Xbox 360 zelf. Hierdoor worden beide apparaten in synchronisatie modus gezet en zoeken ze beide dezelfde frequentie.

Moet ik iedere keer dat ik de Xbox 360 opstart, opnieuw een draadloze verbinding maken?
Nee, de controller en Xbox 360 zullen de benodigde gegevens opslaan; je kan je console met een gerust hart uit zetten en meteen aan de slag gaan!

Mijn Xbox 360 werkt niet meer goed en vertoont aan de voorkant 3 rode lichtjes, wat betekent dit?
Dit is de zogenaamde "Ring of Death". Wanneer je dit te zien krijgt, betekent het dat je Xbox 360 een serieus intern probleem heeft. Het is een veel voorkomend probleem wat te maken heeft met de heatsinks van de Xbox 360. Mocht je deze Ring of Death krijgen dan adviseren we om contact op te nemen met de Klantenservice van Microsoft . Je kunt Microsoft telefonisch bereiken via het telefoonnummer 0800 023 3894 (voor vast) of +31 202036606 (voor mobiel). Zij zullen je Xbox 360 vervolgens laten ophalen door UPS en hem eens grondig bekijken. Mocht er inderdaad sprake zijn van een defecte console dan wordt deze kosteloos gerepareerd (mits binnen de 3 jaar garantie termijn). Mocht de console niet te repareren zijn dan krijg je zelfs een nieuwe. De gemiddelde wachttijd bedraagt wel 3 weken.