Xbox Only
special
Event

Auteur: Levi de Vulder (Tekkenfanaat)
Geplaatst op: 17 augustus 2009 om 16:00


English Translation   Tags: Geen tags
alg

De GamesCom

Special | 17 augustus 2009 - De GamesCom, de spirituele opvolger van de Leipzig Games Convention, gaat op 18 augustus van start met 2 persconferenties. Van 19 tot en met 23 augustus kun je vrijwel alle grote games van de komende tijd op de beursvloer in Keulen vinden. Het is daarom een goed moment om te kijken wat de GamesCom precies inhoudt en wat we mogen verwachten.

Opvolger van
Van 2002 tot 2008 vond er in Duitland ieder jaar de Leipzig Games Convention plaats, een evenement dat in zijn laatste jaren gezien werd als de Europese E3. Na de beurs in 2008 leek er ook in 2009 weer een Games Convention aan te komen, maar een nieuwe beurs gooide roet in het eten. Een beurs met de naam GamesCom zou plaatsvinden in Keulen. Er ontstond een concurrentiestrijd tussen de twee en omdat de meeste grote ontwikkelaars en uitgevers voor de GamesCom kozen was het, in januari dit jaar, over en uit voor de Games Convention. Om echter toch een evenement in Leipzig te houden werd de Games Convention Online georganiseerd, een evenement dat zich vooral focuste op online games en games voor je mobiel. Dit evenement trok zo’n 43.000 bezoekers. De verwachtingen voor de GamesCom zijn erg hoog en er wordt dan ook verwacht dat hij precies verder gaat waar de Games Convention ophield. Er zijn veel bedrijven aanwezig en men heeft ook zeer hoge verwachten als het gaat om bezoekersaantallen. De Games Convention trok in zijn laatste jaren rond de 175.000 bezoekers, waarvan er meer dan 3000 journalist waren.

Hoe, wat, waar en wanneer?
De GamesCom vindt plaats in Keulen. Om precies te zijn in de Cologne Trade Fair Center (beter bekend als de Koelnmesse). Er zullen meer dan 300 bedrijven uit 25 landen aanwezig zijn in de Koelnmesse. Een aantal bedrijven, waaronder Sony, Electronic Arts en Microsoft (samen met Lionhead), zullen persconferenties geven, om het nieuwste van het nieuwste rondom hun bedrijf te onthullen. 18 en 19 augustus zijn alleen voor de pers toegankelijk, terwijl 20 tot en met 23 augustus voor iedereen toegankelijk zijn. Mits je natuurlijk een kaartje hebt weten te bemachtigen. Net als op de E3 zijn alle ontwikkelaars en uitgevers verspreid over verschillende hal(len) van de beurs en kun je als bezoeker allerlei nieuwe games spelen. Wat als grootste voordeel van GamesCom gezien wordt is de bereikbaarheid. De Games Convention kreeg hier nog wel eens klachten over, maar Keulen is vanwege zijn bereikbaarheid voor vele ontwikkelaars, en ook voor velen journalisten en bezoekers, veel gunstiger, wat mogelijk kan resulteren in extra veel bezoekers.


Wat kunnen we verwachten
De laatste tijd zijn er de nodige geruchten rondom de GamesCom verschenen. Zo zal Sony volgens de geruchten de PS3 Slim aankondigen, zal het de prijzen van speciale PSP Go spellen onthullen en onthult men volgens verschillende bronnen de Europese PSN kaarten. Lionhead lijkt ook iets aan te gaan kondigen. Bovendien belooft de games line-up heel wat goeds voor alle gamers. Er zijn veel grote titels aanwezig en vele van deze zullen in speelbare vorm aanwezig zijn. Zo zullen van Sony titels als Heavy Rain, Ratchet & Clank, MAG, Uncharted 2, Gran Turismo PSP en God of War III aanwezig zijn, Capcom neemt onder andere Lost Planet 2, Monster Hunter 3, Tatsunoko vs. Capcom en Dark Void mee, Tony Hawk zal een presentatie geven van Tony Hawk Ride, Bathesda wordt nat met WET, geeft Playlogic ons een nieuwe kijk op sprookjes met Fairytale Fights, kunnen we aan de slag met EA’s nieuwste games zoals Dante’s Inferno, Need for Speed Shift, Need for Speed NITRO, Army of Two: The 40th Day, Battlefield Bad Company 2, Brütal Legend en Mass Effect 2, toont Namco Bandai 2 nieuwe Dragonball titels en Tekken 6, en brengt Activision hun verzameling Hero spellen, Blur en Modern Warfare 2 mee. En dit allemaal is nog maar het topje van de ijsberg. Dit is tenslotte nog maar een klein deel van alle bedrijven die aanwezig zullen zijn. Bovendien is de kans groot dat we van al deze spellen ook iets nieuws te zien krijgen, zoals nieuwe levels, nieuwe karakters en misschien wordt op een aantal verschillende titels zelfs een releasedatum geplakt. Al met al lijkt de GamesCom ons flink te gaan verwennen.

Gaming Only is uiteraard ook op de GamesCom aanwezig. Op de site zullen we live verslag doen van een aantal persconferenties en ook kun je terecht op de speciale GamesCom pagina.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Keulen
Begindatum 19 augustus 2009
Einddatum 23 augustus 2009