Xbox Only
special
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Randy van Asch (Randii)
Geplaatst op: 28 april 2008 om 15:30


English Translation   Tags: Codemasters
xbox360

Codemasters Line-up 2008

Special - Verslag | 28 april 2008 - Stad Antwerpen, één van de mooiste plaatsen die het Belgische pierenlandje rijk is, was de locatie waar Codemasters haar line-up van 2008 voorstelde. In Cartoon’s, een gezellig bioscoopje in één van de vele kleine straatjes aan de Schelde, werd een filmzaaltje omgetoverd tot een heuse persvoorstelling over al het gamesnoepgoed dat Codemasters nog voor ons in petto heeft. Variatie blijkt het sleutelwoord te zijn in de line-up. De uitgever richt zich, naast de hard-core gamer, ook op de modale huismoeder, oma’s en opa’s en diens kleinkinderen. Het bedrijf is naar eigen zeggen nog nooit zo succesvol geweest als de laatste jaren en men verwacht dat dit stramien niet zal doorbroken worden en dat het zich alleen maar in stijgende lijn verder zal ontwikkelen. Een greep uit het brede aanbod van Codemasters dat ons dit jaar te wachten staat.

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
Laten we maar meteen met een klepper van formaat beginnen. Operation Flashpoint 2: Dragon Rising is het vervolg op Operation Flashpoint, een spel dat bij vele PC-gamers nauw aan het hart ligt. Realistische oorlogsvoering, dat is waar de game om draait. Taktische beslissingen die het hele spelverloop in enkele luttele seconden kunnen wijzigen en het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. We kregen twee trailers voorgeschoteld, waarvan ééntje exclusief voor de aanwezige pers. Het gemompel dat opsteeg na het zien van de tweede trailer, was dan ook veelbetekenend. Of het in-game was, laten we in het midden, maar het zag er wel onwaarschijnlijk goed uit. Het filmpje was opgenomen vanuit first-person standpunt en was akelig fotorealistisch. De speler staat op een berg, tuurt in de verte naar een soort boerderij en geeft bevel tot een luchtaanval. Een paar seconden later zie je alles de lucht invliegen en net wanneer je wil genieten van de rookpluimen, blijken er vijanden naast je te zijn geslopen die onmiddellijk het vuur openen. De grootsheid van de omgevingen, de haarscherpe textures, de vloeiende animaties en de constante spanning zouden wel eens kunnen zorgen voor een ware topgame. Vragen omtrent deze titel mochten niet worden gesteld, maar de meest prangende vraag was dan ook wel of dit alles in-game was. Indien wel, dan heeft Codemasters een topper in handen voor zowel de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een 2008-release in het beste geval, maar de kans is groot dat het 2009 wordt.


Operation Flashpoint 2: Dragon Rising zou wel eens hoge ogen kunnen gooien.


Damnation
Damnation gaat de wat futuristischere toer op. Deze first-person shooter speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog die wat langer duurde dan onze geschiedenisboeken ons doen geloven. De speler kruipt in de huid van Rourke die de strijd aangaat met een gevaarlijke wapenhandelaar. Ontwikkelaar Blue Omega zorgt in deze game voor grote open omgevingen, acrobatische bewegingen en een merkwaardig brouwsel van oude westerns en futuristische omgevingen met een snuifje Amerikaanse geschiedenis. Tijdens het filmpje zagen we motors verticaal op gebouwen rijden, personages groot wapengeschut hanteren en intense gevechten leveren. Grafisch zag het er allemaal nog wat flets uit, ook al deed het bij wijlen wat denken aan de infrastructuur in Gears of War. We lopen er nog niet helemaal warm van, maar potentieel heeft deze titel wel. Damnation verschijnt in het najaar op de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Jumpgate Evolution
Eén van de MMO's uit de stallen van Codemasters Online is Jumpgate Evolution. Deze game richt zich volledig op virtuele science-fiction waarin jij als speler je weg omhoog moet werken voor een bepaalderuimtefactie. Onderweg kom je allerhande gespuis tegen, zoals space-piraten. Het universum is, zoals je zou verwachten, enorm groot en het is geweldig om achter dat ene ruimtestation een gigantische planeet te zien opduiken. Of het aanslaat bij het grote publiek is afwachten, maar gamers die genoten van Eve Online kunnen uitkijken naar een verse speler in het gamestelsel der Sci-Fi MMO’s. Verschijnt op PC.

Codemasters Line-up 2008 - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk
Opgericht in 1986