Xbox Only
special
Game

Auteur: Martijn van der Kroef (Marley)
Geplaatst op: 18 februari 2008 om 13:00
xbox360

Frontlines: Fuel of War - Verhaal

Special | 18 februari 2008 - Frontlines: Fuel of War is een first-person shooter die zich afspeelt in de nabije toekomst. Helaas is het met de wereld de laatste jaren in snel tempo bergafwaarts gegaan. De wereld van Frontlines rond 2024 is het gevolg van verschillende misstappen in de 20e eeuw. Denk hierbij aan overbevolking, het uitputten van de aarde, technologische vooruitgang en politieke ontwikkelingen die van de wereld een gevaarlijke en chaotische plek hebben gemaakt.

De populatie heeft in 2024 de grens van 7,5 miljard mensen bereikt met als gevolg een verstoring van de ecologie op aarde. Het klimaat is dankzij de jarenlange vervuiling meer veranderd dan welk computermodel dan ook vooraf had kunnen voorspellen. Bossen stierven af, zeeën zijn omgetoverd tot woestijnen, gletsjers zijn gesmolten en landen staan onder water door het drastisch veranderde weerklimaat. Bovendien beginnen de fossiele brandstoffen die de aarde rijk is op te raken, waardoor goedkope vormen van energie niet langer vanzelfsprekend zijn. Dit zet de spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen op aarde nog verder op scherp.

Meerdere landen hebben in de loop der jaren hun krachten gebundeld waardoor uiteindelijk twee grootmachten zijn ontstaan die strijden om de laatste oliereserves in handen te krijgen, die bijna letterlijk goud waard zijn. Aan de ene kant staat daar de Western Coalition, een samensmelting van Amerika en Europa en aan de andere kant de Red Star Alliance, waarin Rusland en China zich verenigd hebben.WC 125th Combined Arms Strike Force
De historie van de Western Coalition brengt ons terug naar 2016, waarin de NAVO opdracht krijgt om leden van verschillende militaire eenheden uit de Western Coalition landen samen te brengen in één krachtige strijdmacht. Dit is noodzakelijk vanwege verschillende gebeurtenissen op de wereld die militaire aandacht nodig hebben. De beste troepen van alle divisies worden samengebracht in een nieuwe ‘Strike Division’ met de naam WC 125th Combined Arms Strike Force. Deze strijdmacht wordt voorzien van de meest verwoestende wapens en de laatste technologische snufjes zodat ze vrijwel overal ter wereld binnen zeer korte tijd kunnen ingrijpen wanneer dit noodzakelijk is.

De nieuwe divisie wordt als eerst ingezet in Irak, waar ze het op moeten nemen tegen een grote troepenmacht dat met name bestaat uit restanten van het Iranese leger. In het jaar dat volgt blijft de 125th divisie gelegeerd in het Midden-Oosten, met als voornaamste taak het beschermen van de olievelden en het optreden tegen militanten en saboteurs. In 2017 gaat het echter fout, dankzij hevige aanhoudende gevechten met strijders uit Iran en Syrië is het niet langer mogelijk om in Irak te blijven, waardoor de 125th divisie de laatste Westerse macht is die het land noodgedwongen moet verlaten.

Frontlines: Fuel of War - Verhaal - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Kaos Studios
Uitgever: THQ
Meer info
Aantal spelers: 32
Release: 29 februari 2008
Website: Officile website
Stats
Aantal keer in collectie: 24
Aantal keer in wenslijst: 1
Boxshot
gerelateerde media