review
Game

Auteur: Martijn Gelissen (Re4zeN)
Geplaatst op: 29 oktober 2008 om 15:48


English Translation 

Fable 2

Review | 29 oktober 2008 - De eerste Fable game verscheen in 2004 voor de Xbox. De game wist destijds al menigeen te verbazen en de harten van de Role Playing Game liefhebbers te veroveren. Toch kreeg de game ook veel kritiek, mede doordat producer Peter Molyneux niet alles kon waarmaken wat hij destijds had beloofd. Met de komst van Fable 2 deed diezelfde Molyneux wederom enkele gewaagde uitspraken. Inmiddels is Fable 2 verkrijgbaar en kunnen wij zelf aan den lijve ondervinden of Fable 2 inderdaad de game is waarvan iedereen heeft gedroomd.

Little Sparrow
In deze Role Playing Game start je als een klein jongetje of meisje. Samen met je zusje heb je dagelijks de grootste moeite om aan voldoende voedsel te komen. Als je op een dag een koopman tegenkomt die een magische muziekdoos verkoopt, kijken jij en je zus elkaar aan. Met deze muziekdoos kan je namelijk een wens doen. Door deze muziekdoos te kopen kunnen jullie in één klap van al jullie problemen af zijn. Maar is de koopman wel te vertrouwen, bevat de muziekdoos inderdaad magische krachten? Met de benodigde vijf goudstukken kunnen jullie ook een hele week eten. Jullie besluiten de gok te wagen en gaan in het dorpje Bowerstone aan de slag om voldoende goudstukken bij elkaar te sprokkelen om je droom te verwezenlijken. Als jullie uiteindelijk de muziekdoos hebben gekocht en jullie wens hebben gedaan wacht jullie alles behalve weelde. Het avontuur kan nu echt beginnen.



Bovenstaande anekdote vormen de eerste 15 minuten van Fable 2. Na deze kleine proloog kan je pas echt beginnen met het verhaal. Wat volgt is een episch, sfeervol avontuur waarbij iedere daad die je verricht consequenties heeft. Fable 2 kenmerkt zich namelijk door deze dynamische wereld. Als speler heb je de keuze om te kiezen tussen goed en kwaad. Verdien je op een eerlijke manier je geld door de wapensmid te helpen, of plunder je, wanneer de smid niet kijkt, zijn kassa leeg en ga je er met de buit vandoor. Naast dit voorbeeld zijn er nog legio andere voorbeelden te noemen. Het belangrijkste is echter het feit dat een dergelijke daad zijn uitwerking heeft op het verloop van de de game. Naarmate je het slechte pad bewandelt zal ook je uiterlijk veranderen. Je krijgt een donkere grimas en de omgeving reageert angstig op je aanwezigheid. Dorpsbewoners zullen voor je wegrennen en niet geneigd zijn om je te helpen. Ben jij echter de goedheid zelve en doe je alles eraan om als een ware held gezien te worden dan zal je omgeving hier ook naar reageren. Zo zullen ze je toejuichen zodra je hun stad betreedt of je korting geven zodra je goederen van ze wilt kopen.

Audiovisueel een pareltje
Een van de dingen die opvalt tijdens het spelen van Fable 2 zijn de graphics. De game ademt een sprookjesachtige sfeer uit die naadloos aansluit bij het verhaal. De grote diversiteit aan omgevingen zoals idyllische dropjes, grotten en heuse steden met marktpleinen zorgen er bovendien voor dat je iedere keer weer vol verbazing op de bank zit te kijken. De game kent hoogwaardige textures, prachtige lichteffecten en vloeiende animaties waardoor het geheel nog beter tot zijn recht komt. Op het gebied van audio zit het ook wel snor. Lionhead heeft het belang van goede voice-overs duidelijk begrepen want deze zijn van een uitzonderlijk hoog niveau in Fable 2 wat, in combinatie met de mooie omgevingsgeluiden, zorgt voor een fantastische ervaring.

Fable 2 - Pagina 1
reacties
#126068  | 29 oktober 2008 15:49 - Skadi
Avatar van Skadi
Reacties: 406
Flink cijfer.
#126070  | 29 oktober 2008 15:53 - pessimismus
Avatar van pessimismus
Reacties: 1.980
Quote:
Flink cijfer.

Het is ook een vette game, ik vermaak me er zelf in ieder geval enorm mee...
#126071  | 29 oktober 2008 15:53 - Myrmidon
Avatar van Myrmidon
Reacties: 2.528
Zal het ook wel een goede game zijn hè. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik de game zelf kan spelen.
#126072  | 29 oktober 2008 15:55 - realslimshady
Avatar van realslimshady
Reacties: 892
dit cijfer is dik verdient en props voor de review ben het er helemaal mee eens.
#126074  | 29 oktober 2008 15:58 - b.o.n.s
Avatar van b.o.n.s
Reacties: 98
Ik moet hem dan maar is proberen, ben nooit zo van RPG ed. Maar als ik iedereen zo hoor en al die mooie trailers zie lijkt het me wel wat eigenlijk.
#126076  | 29 oktober 2008 16:05 - Brolando
Avatar van Brolando
Reacties: 1.523
Het speel ademt gewoon een perfecte "gezellige sprookjesachtige" sfeer uit! Je wordt er bijna blij van
#126077  | 29 oktober 2008 16:07 - DR.V
Avatar van DR.V
Reacties: 137
In het begin van de review staat dat je begint als klein jongetje ,maar je kan toch ook een meisje zijn?
#126078  | 29 oktober 2008 16:08 - Count Hanes
Avatar van Count Hanes
Reacties: 1.569
Mooie review. Fable 2 komt er nog wel, maar indien de game niet gewonnen, dan zal deze moeten wachten tot 2009. Zal dan beginnen met een flinke achterstand en misschien minder mensen online.


Met Fable 1 was ik al veel tijd kwijt en Fable 2 gaat denk ik nog meer tijd kosten en met de toppers die er nu al zijn en nog gaan komen is dat net wat ik niet heb.....tijd.
#126079  | 29 oktober 2008 16:11 - Brolando
Avatar van Brolando
Reacties: 1.523
Quote:
In het begin van de review staat dat je begint als klein jongetje ,maar je kan toch ook een meisje zijn?

Dat kan inderdaad ook!
#126080  | 29 oktober 2008 16:15 - lil-squirl
Standaard avatar
Reacties: 71
ik heb de game zojuist uitgespeelt,
het spel maakt iedere belofte waar alhoewel sommige keuzes wel heel zwart wit zijn.

Een must have
#126081  | 29 oktober 2008 16:16 - dunky...
Avatar van dunky...
Reacties: 105
dam ik hoop dat ik hem win
#126082  | 29 oktober 2008 16:27 - DKS elemeNt
Avatar van DKS elemeNt
Reacties: 1.451
echt een geweldig spel en een goede terechte review, de sfeer is echt de beste die ik tot nu toe in een spel heb gezien. Je wordt echt de wereld in gezogen
#126083  | 29 oktober 2008 16:33 - Ike 10
Standaard avatar
Reacties: 254
Geweldig spel dit!!! Het hele verhaal van good & evil is geweldig uitgewerkt en de temple of shadow is awesome!!!
#126087  | 29 oktober 2008 16:52 - Vexusz
Avatar van Vexusz
Reacties: 224
Toe maar hoor! Lijkt me dan ook een goed spel, en het is een goeie review
#126088  | 29 oktober 2008 16:53 - Chainless
Avatar van Chainless
Reacties: 1.261
Wow, Dank je wel Xboxonly en voornamelijk Re4zeN dat je de tijd genomen hebt om dit spel te spelen en te waarderen en niet zo als vele reviewrs na 2 uurtjes spelen een review er in te schoppen.


Echt knap staaltje werk deze review, is een zeer moeilijke game om te reviewen!Goed cijferen, en inderdaad die min punten kloppen helemaal.met een beetje mazzel kunnen ze dat fixen, en misschien via dlc wat extra co-op stuff toevoegen! vette game, echt een aanrader voor iedereen!
#126094  | 29 oktober 2008 17:12 - coen53
Standaard avatar
Reacties: 767
ik weet niet of ik hem zal halen. denk het wel als ie rond de 30 euri is
#126098  | 29 oktober 2008 17:30 - Tempt
Avatar van Tempt
Reacties: 728
Op eerst wist ik nog helemaal niks van Fable (Heb pas voor 2 maanden me X360 )
Maar nu ik Fable 2 zie wil ik et gelijk halen.Achja, Doekoe problemen swa.
#126099  | 29 oktober 2008 17:37 - GhostySpade
Avatar van GhostySpade
Reacties: 980
Goede review
#126100  | 29 oktober 2008 17:38 - crossfire_nl
Avatar van crossfire_nl
Reacties: 1.595
het enige jammere aan fable 2 vind ik de laadtijden tussen de verschillende maps/lokaties en het ontbreken van een mini map. Voor de rest een geweldige game.
#126103  | 29 oktober 2008 17:47 - realslimshady
Avatar van realslimshady
Reacties: 892
de laadtijden zijn idd wel lang, zo'n halve minuut elke keer, wel leuke/nuttige tekstjes tijdens het laden

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
1 2 >
game info
Ontwikkelaar: Lionhead Studios
Uitgever: Microsoft Studios
Meer info
Genre(s): RPG
Aantal spelers: -
Release: 24 oktober 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 91
Aantal keer in wenslijst: 44
Boxshot
gerelateerde media