Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Tom van Erp (Tommie)
Geplaatst op: 5 januari 2008 om 11:36

Bron: Yahoo
English Translation   Tags: Geen tags
xbox360

Warner Bros kiest voor Blu-ray

Nieuws | 5 januari 2008 - In het high-definition segment woedt er nog altijd een oorlog tussen HD-DVD en Blu-ray. Hoewel de Blu-ray Disk qua verkoopcijfers toch een aardige voorsprong heeft opgebouwd, is er nog altijd niets beslist. Wel is er sprake van goed nieuws uit het blauwe kamp. Warner Home Entertainment heeft er namelijk voor gekozen om enkel nog Blu-ray uit te geven, in plaats van beide formats, zoals voorheen.

President Kevin Tsujihara legt uit dat het echt tijd werd om een kant te kiezen. Niet alleen de verkopen in de high-definition sector, maar ook die van de reguliere DVD zijn namelijk sterk aan het dalen. Dit komt volgens Tsujihara door het feit dat men nu aan het afwachten is welk format de nieuwe standaard wordt.

Partij kiezen was dus noodzakelijk, maar waarom dan de Blu-ray Disk? Dit format voorziet Warner in de Verenigde Staten momenteel van 60% van de high-def verkopen, in Europa is dit ruim 70% en in Japan zelfs meer dan 90%. Warner Bros. was een van de laatste grote filmmaatschappijen die beide partijen ondersteunde, aangezien Warner Bros. momenteel in de Verenigde Staten een marktaandeel van tussen de 18% en 20% in aantal verkochte DVD's heeft.

Kevin Tsujihara ontkracht overigens de geruchten dat zijn bedrijf een flinke zak geld heeft ontvangen voor de keuze die het gemaakt heeft. Het aanbod van HD-DVD films zal dus nog verder afnemen de komende maanden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!