Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 26 maart 2015 om 15:46
xbox360

F1 2015 in juni naar pc, PS4 en Xbox One

Nieuws | 26 maart 2015 - F1 2015 verschijnt in juni voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One, zo heeft Codemasters zojuist aangekondigd. De releasedatum voor F1 2015 ligt beduidend vroeger in het Formule 1-seizoen dan in voorgaande jaren. De game bevat niet alleen alle circuits en auto's van het huidige Formule 1-seizoen, maar ook de wagens van het vorige seizoen. Verder belooft Codemasters tal van verbeteringen, onder andere voor de handling van de auto's en de presentatie van de game.

Verbeteringen F1 2015
Codemasters kondigde vorig jaar al aan dat F1 2015 in de maak was, maar nu is het dan officieel. Met F1 2015 verschijnt de game voor het eerst op de nieuwe generatie consoles en dat zorgt er volgens Codemasters voor dat de game er een stuk beter uitziet dan zijn voorgangers. Op het gebied van presentatie heeft Codemasters eindelijk de podiumceremonie na de race toegevoegd en ook belooft het bedrijf meer werk te maken van de 'grid sequences'. Mogelijk kun je straks ook de opwarmronde voor de start zelf rijden.

Verbeterde handling
Paul Jeal, de game director, stelt in het persbericht dat de handling op meer dan twintig punten is verbeterd. Van de vering tot de versnellingen en van de motor tot de aerodynamica. De grootste verbetering is volgens Jeal echter de simulatie van de banden. De hoeveelheid grip die je hebt wordt nog meer bepaald door temperatuur, de status van de baan, de weersomstandigheden en slijtage. Daarnaast is het op de PS4 en Xbox One ook mogelijk om via voice commands met je engineer te communiceren. Dit werkt voor de Xbox One via Kinect en voor de PS4 met de PlayStation Camera of compatible headsets.


Bekijk hieronder alvast de eerste screenshots van F1 2015. In enkele daarvan zijn nog auto's uit 2014 te zien, dit komt omdat nog niet alle designs van 2015 afgerond en goedgekeurd zijn door de teams.
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Codemasters
Uitgever: Codemasters
Meer info
Genre(s): Simulation Racer
Aantal spelers: -
Release: 10 juli 2015
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media