Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 18 juli 2013 om 17:49
alg

Viacom moet $300+ miljoen betalen

Nieuws | 18 juli 2013 - Slecht nieuws voor Viacom, het bedrijf heeft volgens de Hollywood Reporter de rechtszaak die was aangespannen door aandeelhouders van Harmonix namelijk verloren. Het hooggerechtshof in Delaware besliste dat een eerdere beslissing van lagere rechters gehandhaafd zou worden. Als gevolg moet er nu $299 miljoen plus rente betaald worden, een flinke smak geld voor een bedrijf dat er financieel toch al niet florissant voor staat.

Winstpremie
Viacom kocht Harmonix in 2006, toen met het idee dat de studio die onder andere verantwoordelijk voor de eerste twee Guitar Hero's en de Rock Band-serie een goede aanvulling zou zijn op MTV dat ook al onderdeel was van Viacom. De prijs die Viacom betaalde was $175 plus een winstpremie als Harmonix goed zou draaien. In 2007 keerde Viacom nog $150 miljoen uit, maar daarna niks meer.

Verschil in mening
De jaren daarna ontstond er een conflict tussen Viacom en aandeelhouders onder leiding van Walter Winshall. Viacom vond namelijk dat de onverkochte inventaris afgetrokken kon worden van de winstpremie en eiste daarom zelfs $131 miljoen terug van de aandeelhouders. Op hun beurt lieten de aandeelhouders de regeling uitzoeken door accountantsbureau RDO, en dat bureau kwam tot de conclusie dat Viacom juist $700 miljoen moest betalen.

Nog niet afgelopen
Helemaal af is de kous daarmee nog niet. Viacom heeft nog de mogelijkheid om naar het federale hooggerechtshof in Washington te stappen. Maar de vraag is of de negen dames en heren die dit hof vormen de zaak wel gaan oppakken, aangezien in elke tussenstap er duidelijke argumenten waren om Harmonix in het gelijk te stellen. Als dat niet gebeurt verwacht advocatenbureau Sidley Austin dat Viacom in totaal tot $533 miljoen moet betalen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!