Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 22 mei 2012 om 14:09
alg

EA en Activision schikken schadeclaim

Nieuws | 22 mei 2012 - De rechtszaak die Activision had aangespannen tegen Electronic Arts, omdat deze de werkrelatie tussen Activision en Infinity Ward-oprichters West en Zampella zou hebben verstoord, is met een sisser afgelopen. Beide bedrijven hebben inmiddels geschikt buiten de zaak om.

Miljoenenclaim
De oorspronkelijke claim had Activision ingediend voor $400 miljoen. Dit zou de schade moeten dekken die Activision had geleden door de verstoorde werkrelatie en vertraagde ontwikkeling van Modern Warfare 2. Met hoeveel geld de studio nu genoegen heeft genomen is onbekend, al is het aannemelijk dat het om een flink stuk minder zal gaan.

West-Zampella
Ondertussen gaat de rechtszaak tussen het duo West-Zampella en Activision gewoon door. De oprichters van Infinity Ward eisen inmiddels een schadevergoeding van $1 miljard voor geleden schade en misgelopen royalties. Hoeveel Activision uiteindelijk zal moeten betalen als West en Zampella in het gelijk worden gesteld blijft nog afwachten, maar het zal waarschijnlijk een flinke klap zijn na de eerdere $42 miljoen die Activision al betaalde aan voormalig IW-medewerkers.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!