Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 13 maart 2012 om 15:23
alg

Phil Harrison vervangt Molyneux bij Microsoft

Nieuws | 13 maart 2012 - Phil Harrison, 1 van de gezichten van PlayStation, gaat bij Microsoft aan de slag als vervanger van de onlangs opgestapte Peter Molyneux. Bij Microsoft krijgt Harrison de verantwoordelijkheid voor alle Europese ontwikkelstudio's van het bedrijf.

Vervanger Molyneux
GamesIndustry zegt dat verschillende bronnen tegenover de site hebben bevestigd dat Harrison de vervanger is van Peter Molyneux. Men verwacht dat Microsoft later vandaag met een officiële bekendmaking van de aanstelling van Harrison komt. Als hoofd van de Europese ontwikkelstudio's van Microsoft wordt Harrison onder andere verantwoordelijk voor Rare en Lionhead.

Phil Harrison
Phil Harrison begon zijn carričre in de gamesindustrie als game designer. Zijn 1ste hoge functie kreeg hij in 1989 als hoofd ontwikkeling bij Mindscape. In 1992 stapt Harrison over naar Sony waar hij uit zou groeien tot 1 van de grote mannen achter PlayStation. Begin 2008 verliet Harrison Sony om Atari uit het slop te trekken. Lang hield hij het echter niet vol bij Atari, amper 2 jaar na zijn aanstelling verliet Harrison in 2010 het bedrijf weer. De laatste jaren was Harrison werkzaam bij London Venture Partners waar hij zich specialiseerde in investeringen in games. Met zijn nieuwe rol bij Microsoft keert Harrison weer terug naar de wereld van game-ontwikkeling.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Persoon info
Bedrijf Infogrames
Functie President
Games Home
Land Verenigd Koninkrijk