Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 2 maart 2012 om 09:51

Bron: IGN
English Translation   Tags: game, retailer
alg

Engelse gameretailer in grote problemen

Nieuws | 2 maart 2012 - De grootste gameretailer van Europa, GAME, lijkt steeds dieper in de problemen te raken. Met de Vita launch had de winkelketen al geen voorraad van de Ubisoft line-up en in maart zal men geen nieuwe EA-releases verkopen. Dat betekent dus dat Mass Effect 3, FIFA Street en Tiger Woods PGA Tour 13 niet in de schappen van de winkel zullen liggen.

Problemen GAME
De problemen bij GAME begonnen enkele weken geleden toen het bedrijf in liquiditeitsproblemen kwam, er stond niet genoeg geld meer op de bankrekening om alle openstaande bedragen te kunnen betalen. Sindsdien zijn van verschillende games de pre-orders gecanceld, waaronder ook The Last Story en Mario Party 9. In een intern memo, geplaatst op IGN stelt GAME dat het voorlopig alleen nog zaken doet met uitgevers waar ze goede betalingsafspraken mee kunnen maken. Dit houdt waarschijnlijk zoveel in als dat GAME niet vooruit kan en wil betalen. EA en Nintendo zullen hier voor de betreffende titels niet mee akkoord zijn gegaan.

GAME
GAME is de grootste gameretailer van Europa, met meer dan 1.300 winkels verdeeld over 10 landen, met winkels in Groot-BrittanniŽ, Ierland, Frankrijk, Spanje, TsjechiŽ en AustraliŽ. Om de ontstane problemen het hoofd te bieden is GAME momenteel bezig met het maken van afspraken met financiers en zal het bedrijf waarschijnlijk de winkels buiten Engeland moeten verkopen om weer genoeg geld binnen te krijgen. Een faillissement van GAME zou een groot probleem zijn voor uitgevers, aangezien het de grootste Europese gameretailer is.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!