Xbox Only
nieuws
Game

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 15 augustus 2011 om 22:12
xbox360

Dance Central werkte eerst zonder Kinect

Nieuws | 15 augustus 2011 - Alhoewel Dance Central gemaakt is voor Kinect werkte Harmonix al aan het prototype van de game nog voordat men wist dat Kinect bestond. Pas vlak voordat men het laatste prototype van de game afleverde kondigde Microsoft op de E3 van 2009 Kinect aan. Dit onthulde Dean Tates, designer bij Harmonix, tijdens de Game Developers Conference.

Dans vs Dance Dance Revolution
Harmonix begon in maart 2009 met experimenteren voor Dance Central. Het bedrijf wilde een dansgame maken waarin de beweging meer op echt dansen leken dan in de dansgames die tot dan toe uit waren gekomen. De prototypes van de game varieerden van iets dat bijna hetzelfde was als Dance Dance Revolution tot een danssimulator. Uiteindelijk kwam Harmonix ongeveer in het midden uit met Dance Central.

Eigen hardware
Toen men het prototype af had, had Microsoft net Kinect aangekondigd en bij Harmonix wist men gelijk dat ze Dance Central met Kinect wilde maken. Mocht Kinect er niet zijn geweest, dan had Harmonix volgens Tates haar eigen hardware gemaakt, net zoals het bedrijf met Guitar Hero en Rock Band had gedaan. De 1ste stappen in die richting waren al gezet, maar door de komst van Kinect was die ontwikkeling overbodig.

Meer over de sessie van Dean Tates over Dance Central lees je binnenkort op Gaming Only.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Harmonix
Uitgever: Activision
Meer info
Genre(s): Music
Aantal spelers: -
Release: 10 november 2010
Stats
Aantal keer in collectie: 4
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media