Xbox Only
nieuws
Game

Auteur: Bart de Boer (Firen)
Geplaatst op: 21 mei 2010 om 19:24

Bron: MCV
English Translation   Tags: Viacom, Harmonix, Wii, PS3, Xbox 360
alg

The Beatles: Rock Band stemt MTV niet vrolijk

Nieuws | 21 mei 2010 - september 2009 was de tijd dat MTV en Harmonix hun The Beatles: Rock Band uitbrachten. MTV Games General Manager Scott Guthrie heeft in een interview gezegd dat de verkopen tegenvielen.

Economie
Hij heeft daarmee geantwoord op een vraag van MCV. Hij stelde dat Viacom, het moederbedrijf, weliswaar tevreden was over de verkopen, maar dat ze intern bij MTV Games en Harmonix nogal teleurgesteld waren. Deels geeft Guthrie de economie de schuld van de tegenvallende verkopen, maar een ander deel van de schuld ligt bij het onderschatten van de concurrentie.

Quote:
"The honest answer is no. We were expecting higher sales. We got caught in a few things that happened last year. It was a tough economy; there was a lot of competitive products out there, and I think Beatles probably had softer sales than it would have if some of those things werent in play."


Activision
De concurrentie is overduidelijk Activision die rond die tijd ook met Guitar Hero V op de proppen kwam. Die titel debuteerde op nummer 1 in de verkooplijsten van UK, terwijl The Beatles: Rock Band slechts op nummer 5 binnenkwam en in 2 weken de top 10 alweer had verlaten. Ondanks allegoede recensies die de titel mocht ontvangen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Harmonix
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Genre(s): Music
Aantal spelers: -
Release: 9 september 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 2
Aantal keer in wenslijst: 2

gerelateerde media