Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 2 maart 2010 om 09:45
xbox360

Activision kickt studiobazen Infinity Ward?

Gerucht | 2 maart 2010 - Zoals wel vaker met grote gebeurtenissen, het wisseldrama van Sven Kramer, ontploffen Twitter en het internet in een stroom van berichten. Dit lijkt vanochtend ook het geval te zijn, alles wijst er namelijk op dat Activision Blizzard de studiobazen van Infinity Ward heeft ontslagen.

Jason West en Vincent Zampella
Het hele verhaal begon toen beveiliging opdook bij het kantoor van Infinity Ward en studiobazen Jason West en Vincent Zampella nergens te bekennen waren. Volgens een bron binnen Infinty Ward hadden de beide heren gistermorgen een meeting met Activision en zijn ze sindsdien spoorloos. Diezelfde bron zegt tegen G4TV dat de hele studio momenteel 'freaked out' en 'confused' is. Ook zou de relatie tussen Infinity Ward en Activision de laatste tijd steeds gespannener zijn geworden.

Officiële documenten
Later die dag doken er documenten op die ingediend waren bij de SEC, de organisatie die toezicht houdt op beursgenoteerde bedrijven. Hierin wordt in een bijlage gewag gemaakt van 'an internal human resources inquiry into breaches of contract and insubordination by two senior employees at Infinity Ward. This matter is expected to involve the departure of key personnel and litigation.' Oftewel, 2 hooggeplaatste medewerkers zouden op het punt staan ontslagen te worden in verband met ongehoorzaamheid en contractbreuk.

Facebook en LinkedIn
Nog wat later doken er meer indicatoren op dat het sowieso om Jason West gaat. Op zijn Facebook plaatste hij een status update met daarin 'Jason West is drinking. Also no longer employed. Zijn LinkedIn profiel laat zijn werk bij Infinity Ward inmiddels als 'past occupation' zien.Twitter
Natuurlijk wordt er al flink gespeculeerd op Twitter en de juiste persoon om dan aan te spreken is Robert Bowling. Helaas kan hij niemand wat wijzer maken, want zoals hij zelf zegt weet hij van niks.
Ook Double Fine president Tim Schäfer, die al eerder ruzie had met Activision vanwege Brütal Legend, plaatste een bericht op zijn Twitter over het gebeuren. Hij noemt het gedrag van Activision geen verrassing, of in zijn eigen woorden 'Getting mad at Activision for this kind of thing is like getting mad at an ape for throwing feces. It's just how the beast communicates.'

Aangezien het inmiddels nacht is in de VS en Activision gisteravond laat ieder commentaar weigerde blijft het voorlopig gissen. Alles lijkt er echter op te wijzen dat de Call of Duty game voor 2011 gemaakt gaat worden zonder Jason West en Vincent Zampella aan het roer.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2002