Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 23 februari 2010 om 11:56
alg

Warner Bros. neemt Rocksteady over

Nieuws | 23 februari 2010 - Warner Bros. Home Entertainment kondigt vandaag aan dat het bedrijf een meerderheidsaandeel heeft verkregen in Rocksteady Studios, de onafhankelijke ontwikkelaar achter Batman: Arkham Asylum. Deze ontwikkeling ligt in lijn van de strategie van Warner Bros. als snelst groeiende game uitgever van de industrie.

Talentvolle ontwikkelaar
Josh Berger, president en managing director bij Warner Bros. UK, was erg te spreken over de samenwerking.

Quote:
“We zijn opgetogen om onze relatie met Rocksteady Studios in Londen te verdiepen, een van meest gerespecteerde game ontwikkelaars van Groot-Brittannië en winnaar van de VGA ‘Studio van het Jaar’ verkiezing van 2009. Rocksteady bezit overduidelijk het talent, de expertise en technologie om geweldige games te maken en we prijzen ons gelukkig nauw met hen samen te kunnen werken om onze games portfolio verder uit te breiden.”


Rocksteady
Rocksteady werd in 2004 opgericht in London, Groot-Brittannië, en specialiseert zich in de ontwikkeling van action-adventure video games, waaronder Batman: Arkham Asylum, een van de best gewaardeerde games van 2009. De titel kon rekenen op sterke verkopen, met wereldwijd meer dan drie miljoen verkochte exemplaren, en heeft diverse industrieprijzen gewonnen. Op dit moment werken Warner Bros. en Rocksteady aan het vervolg op Batman: Arkham Asylum.

Warner Bros. wordt sterker
In 2007 verkreeg Warner Bros. TT Games, ontwikkelaar van de hit game franchises gebaseerd op LEGO. Begin 2009 nam Warner Bros. Snowblind Studios over voor de ontwikkeling van The Lord of the Rings games franchise, waarvan de eerste titel wordt verwacht in 2011. Recentelijk heeft Warner Bros. de belangrijkste activa verkregen van Midway Games. Midway bracht de Mortal Kombat franchise uit, waarvan wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren zijn verkocht, en was eigenaar van een robuuste IP portfolio en een breed toepasbare game engine technologie.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1918