Xbox Only
nieuws
Hardware

Auteur: Michael van Hooff (pessimismus)
Geplaatst op: 11 december 2008 om 15:11

Bron: Joystiq
English Translation   Tags: Microsoft, Xbox Live
xbox360

Live statistieken dankzij NXE omhoog

Nieuws | 11 december 2008 - Afgelopen 19 november gaf Microsoft de "New Xbox Experience" vrij, een dasboard update die de hele gebruikersinterface van de Xbox 360 veranderde. De dashboard update werd door de 14 miljoen gebruikers van Xbox Live gedownload. Vandaag heeft Microsoft aangekondigd dat, dankzij de New Xbox Experience, de Xbox Live activiteit omhoog is gegaan.

Volgens Microsoft zijn de downloads van TV-afleveringen via Xbox Live Marketplace met 30 procent gestegen en de filmdownloads met maar liefst 49 procent in de eerste week na de release van de New Xbox Experience. Door de Avatars die met de New Xbox Experience verschenen, zouden ook het aantal downloads voor Xbox Live Arcade spellen gestegen zijn. "A Kingdom for Keflings", een game die Avatars in-game brengt, zou de op twee-na-grootste release op Xbox Live Arcade zijn geweest en de game UNO, die na een update nu ook Avatars ondersteunt, zou een stijging in de verkopen hebben meegemaakt van een forse 650 procent.

Ook zou het aantal spelers die online is (zowel Xbox Live Gold leden als Silver leden) gestegen zijn, Microsoft meldt namelijk dat dit aantal omhoog is gegaan met 33 procent. Vr de release van de New Xbox Experience zou het aantal vrienden van spelers dat tegelijkertijd online is op een gemiddelde van 23 komen, maar Microsoft gelooft dat dit met de komst van het nieuwe "Party-systeem" nu ook hoger ligt.

The New Xbox Experience is een complete make-over van het Xbox 360 Dashboard. Met deze update wordt het dashboard niet alleen overzichtelijker, maar worden er ook enkele nieuwe features doorgevoerd zoals het creren van je eigen Avatar, een virtueel evenbeeld van je zelf. Deze Avatar kun je volledig naar je wens aanpassen en voorzien van de hipste kleding. Daarnaast zullen deze grappige poppetjes een belangrijke rol gaan spelen in een van de nieuwe services van Microsoft, de Xbox Live Primetime. Primetime zal later in een update verschijnen en is nog het best te vergelijken met een Tv zender, op gezette tijden zullen er namelijk games gespeeld worden waar je aan mee kunt doen. Bekende TV spelletjes zoals 1 tegen 100, Triviant en nog vele andere zullen hier te spelen zijn.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
hardware info
Fabrikant: Microsoft
Categorie: Systeem
Release: 19 november 2008