Xbox Only
nieuws
Game

Auteur: Martijn van der Kroef (Marley)
Geplaatst op: 21 augustus 2008 om 15:52


English Translation   Tags: fuel, codemasters, details
xbox360

Eerste informatie over 'revolutionaire' racegame Fuel

Nieuws | 21 augustus 2008 - Nadat Codemasters enkele dagen geleden aankondigde dat het momenteel werkt aan een nieuwe racegame genaamd FUEL, zijn inmiddels de eerste details bekend gemaakt. Zo zal FUEL gebaseerd zijn op de hypermoderne engine ontwikkeld door Asobo Studios. FUEL kan daarmee profiteren van de jarenlange technologische investeringen die Asobo Studios heeft gedaan.

De gamers kunnen zich uitleven op een imposant en oneindig speelveld van meer dan 14.000 km². FUEL biedt de ultieme, grenzeloze ervaring waarin de coureurs het met twee- of vierwielige voertuigen tegen elkaar kunnen opnemen, waarbij de gedetailleerde omgeving is geïnspireerd op de mooiste landschappen.

Het terrein waarop de spelers in FUEL het tegen elkaar opnemen is zeer divers, van dikke pakken sneeuw, droge rivierbeddingen tot uitgestrekte wildernis. Tijdens de race voeren de spelers spectaculaire, levensgevaarlijke stunts uit en verkennen ze een heroïsche wereld op een schaal die zijn weerga niet kent. Een nieuwe generatie racejunkies strijd vanwege de absurd hoge olieprijzen in de wastelands met hun haveloze, zelf getunede voertuigen in een compleet nieuwe extreme sport om brandstof te winnen.

Om de eerste plek te behalen moet je het terrein optimaal doorkruisen, van de door vloedgolven verwoeste Pacifische kust, door de Nevada wastelands (waaronder de Grand Canyon), langs verraderlijk besneeuwde bergtoppen, dichte bossen, over woestijnen, door verlaten aan meren gelegen resorts en nog veel meer. De spelwereld, die zich afspeelt in een alternatieve wereld waarin het milieu is aangetast door tientallen jaren van milieu misbruik, is verder tot leven gebracht met realistische weersextremen zoals sneeuwstormen, striemende stortbuien, bliksemflitsen, zandstormen en tornado’s. Het weer beïnvloedt het terrein en de prestaties van de voertuigen in een race, die steeds weer verrassend is.

“FUEL zet een nieuwe standaard voor racegames in termen van schaal en spanning. Om te beginnen, hebben we de grootste raceomgeving ooit gecreëerd. Met de effecten van klimaatverandering en ons dynamisch weersysteem voegen wij nog eens een extra dimensie toe waardoor de game tijdens het spelen voortdurend verandert en constant nieuwe uitdagingen biedt aan de spelers,” aldus Sebastian Wloch, Chief Executive Officer van Asobo Studios.

“De keuzemogelijkheid van de speler is zeer belangrijk bij de races van FUEL. Men kan kiezen een grote hoeveelheid verschillende voertuigen waarmee in groepen van zestien over een immens traject op verschillende terreinen geracet moet worden. Het feit dat we de grenzen steeds verder weten te verleggen, betekent enorm veel vrijheid voor de spelers. De gamers zullen deze ongekende vrijheid pas echt ervaren als zij de wildernis bedwingen en proberen de finish te bereiken.”

De technologie die Asobo Studios heeft ontwikkeld om FUEL te maken, is baanbrekend. Het is een buitengewone prestatie om een spel van dergelijke grafische kwaliteit en met zulke bijzondere dynamische weerseffecten op deze schaal te ontwerpen,” aldus Barry Jafrato, Senior Vice President of Brand van Codemasters. “FUEL moest een speciale titel worden wilde Codemasters deze opnemen in onze raceportfolio. Wij geloven dat FUEL, gezien de gameplay en de technische aspecten, een uitstekende aanvulling is, zeker met onze lange traditie van onovertroffen racegames.”

Verwacht wordt dat we tijdens de Leipzig Games Convention, die momenteel plaatsvindt in Leipzig, de eerste beelden van FUEL te zien zullen krijgen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Asobo Studio
Uitgever: Codemasters
Meer info
Genre(s): Arcade Racer
Aantal spelers: -
Release: 5 juni 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 8
Aantal keer in wenslijst: 7

gerelateerde media