Xbox Only
nieuws
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Jonathan Heirbaut (Den_John)
Geplaatst op: 9 mei 2008 om 11:36
xbox360

Codemasters bemachtigt officiële Formule 1 licentie

Nieuws | 9 mei 2008 - Codemasters, ontwikkelaar en uitgever van videogames, heeft de exclusieve rechten bemachtigt voor het maken van de Formule 1 video game. Codemasters heeft hiervoor een wereldwijde overeenkomst gesloten met Formula One Administration Limited.

Codemasters Studios, ontwikkelaar van succesvolle racetitels als DTM Race Driver, Colin McRae: DiRT en Race Driver: GRID, gaat het ontwerp en de ontwikkeling van FIA Formule 1 World Championship verzorgen voor de (handheld) consoles en voor de PC.

“De Formule 1 is ambitieus en wordt uitgebreid met nieuwe circuits, zoals de recent geopende circuits in het Midden Oosten en China. Daarnaast liggen de plannen in uitbreiding van het bereik via technologie. De huidige mogelijkheden die zowel de consoles als de PC bieden aan communities, spelen een sleutelrol in de verdere wereldwijde groei van het Formule 1 publiek”, vertelt Rod Cousens, CEO van Codemasters.

“Als wereldwijd de nummer 1 ontwikkelaar op het gebied van racegames, is het bemachtigen van de licentie van Formule 1 het juweel op de racekroon van Codemasters, hiermee de ondubbelzinnige segmentkampioen creërend. Het ziet er dus goed uit voor Formule 1; de licentie wordt nu vertegenwoordigd door de uitgever die de afgelopen jaren heeft bewezen ijzersterke racegames te kunnen maken en de Formule 1 games zijn nu in handen van het bedrijf dat dit ook online waar kan maken.”

“De wereldwijde successen en de recente ontwikkelingen in de racegame-technologie bij Codemasters zorgen ervoor dat wij de uitgelezen kandidaat zijn voor de Formule 1”, zegt Chris Deering, chairman bij Codemasters. “De ideale combinatie van de nieuwe uitbreidingen in Formule 1 en de vernieuwende technologieën van Codemasters zullen een geheel vernieuwde Formule 1 racebeleving laten zien op zowel het circuit als op HD gameschermen.”

Met deze wereldwijde deal heeft Codemasters de rechten om de kenmerken van alle Grand Prix circuits, Formule 1 teams, auto’s en coureurs te mogen gebruiken.

Voor de ontwikkeling van de FIA Formula One World Championship wordt de alom geprezen en meermaals prijswinnende EGO Game Technology Engine gebruikt. Dit is Codemasters’ veelzijdige multiplatform middleware technologie. De vooruitstrevende graphics en physics technologieën brengen een ongekende filmische kwaliteit en realisme naar dit segment.

De EGO Engine technologie wordt ook gebruikt bij Race Driver: GRID, de meest recente circuitracegame van Codemasters Studio’s.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk
Opgericht in 1986