Xbox Only
member review
Game

Auteur: OmedaveNL
Geplaatst op: 14 november 2011 om 16:46

Battlefield 3

Member Review | 14 november 2011 -Weet je nog? Vroegah – Dat de Sint weer in het land was, Dat je je schoen zette, Je ouders en de Sint moest teisteren met je zangkunsten om daarna Never nooit meer te kunnen slapen van de zenuwen?

Zo voelde ik me ook de dag voordat Battlefield 3 uitkwam.

Battlefield 3 borduurt verder op Battlefield 2 die in 2005 op de PC uitkwam, en bezit dan ook de elementen die Battlefield 2 groot hebben gemaakt zoals Grote kaarten en VEEL voertuigen. Alleen dan met een Frostbite 2 engine eraan vast geknoopt. Ook wel een leuk weetje voor de BF2 fans..DICE heeft een reeks kaarten door de community laten uitkiezen als ‘Favoriet’ uit Battlefield 2, en deze gaan ook toegevoegd worden aan Battlefield 3 middels DLC’s. Deze kaarten zijn vanzelfsprekend speelbaar in de Multiplayer-modus. Over deze Modus later in deze review meer.

De Gameplay….
In 1 woord: Soepel, Zo soepel als een…*Nader in te vullen term te associëren met de term Soepel*
Vloeiende bewegingen en animaties. Vloeiend voor je lazer geschoten worden, Vloeiend richting de grond gaan, Vloeiend een 120mm Shell terug proberen te koppen zonder succes etc etc etc……
Zeker in de animaties zie je de Souplesse. Het is niet meer zo van ‘Ik druk op B en ik zit gebukt’ maar nu is het meer van ‘Ik druk op B en ik ga gebukt zitten’ want er is wel een duidelijk aanloop naar een positie toe, dit is mede te danken aan de Frostbite 2 engine.
En alles is soepel. Het besturen van tanks, Het besturen van Heli’s en Jet’s. alles voelde voor mij goed aan.
Bepaalde dingen in de game zul je wel echt onder de knie moeten krijgen voordat je de ware potentie ervan in ziet. Zo, gedraagt elk wapen zich compleet anders, wat zeker voor de multiplayer erg leuk is omdat je echt ‘leert’ schieten met een bepaald wapen. Zeker als je gaat voor het zwaardere geschut (M60,M240B etc) en zo zul je ook echt even wat tijd moeten spenderen in bijvoorbeeld een Gevechtshelikopter voordat je daadwerkelijk fatsoenlijk kan gaan vliegen.


De Singleplayer….
De singleplayer mag gerust beschouwd worden als een soort ‘Showcase’ voor de in deze titel nieuw geïntroduceerde Frostbite 2 engine. Al snel zul je te maken krijgen met rondvliegend puin afkomstig van voorgevels en slecht verlichte gangetjes en halletjes om zo de Frostbite 2 engine tot zijn recht te brengen, want deze spant de kroon in lighting, shading,destructie en animaties.
Voor de verschillende missie’s zul je in de huid kruipen van verschillende Soldaten.

Jet’s, Tanks, emotie en vooral Oorlog… veel Oorlog…..
Vol gas word je geïntroduceerd om vervolgens een versnelling lager de rest van de Campagne te doorlopen, want het grootste spektakel bevind zich toch wel in het begin. Wat ik persoonlijk niet als storend heb beschouwd. Wat ik leuk vond is dat er wel aardig wat speelduur zit in de Singleplayer. Ga maar rustig gemiddeld van 6 uur uit.

Welnu, ….De Multiplayer.
24 spelers op 1 kaart in 5 verschillende speltypes waaronder de bekende Rush & Conquest.

Zo, dat is duidelijk, we gaan verder…..

In de Multiplayer komen in mijn opinie de elementen die Battlefield,Battlefield maken het meest tot zijn recht. Zoals ik al eerder in mijn review besprak: Grote kaarten, en veel verschillende voertuigen. Het leuke aan BF3 is is dat je niet perse kills hoeft te maken om punten te verdienen, zo kan je bijvoorbeeld punten verdienen middels het Reviven van je Teamgenoten, Punten innemen, Suprresing fire uitoefenen op de tegenstander, innemen van de Objectives en dat soort dingen meer.

Wat ik zelf ook heel leuk vind aan BF3 zijn de voertuigen. Wil je een boot? Pak je een boot. Wil je een tank? Pak je een tank. Wil je een jet? Pak je een jet. Etc etc etc…….

Het levelen is ook iets anders als dat je gewend bent van andere shooters. Je levelt je mannetje, maar je levelt ook per voertuig,per kit, en per wapen. Door bijvoorbeeld een Tank te gebruiken kan je bijvoorbeeld Thermal vision unlocken, Optical zoom of sneller herladen. Zodoende kan je dus je voertuigen helemaal laten presteren naar je eigen wensen. Ook voor de Gunner-seat op elk voertuig unlock je nieuwe upgrades. Zoals je waarschijnlijk al door heb zijn er TALLOZE upgrades en dingentjes te unlocken in BF3 om je aan het spelen te houden in de Multiplayer, en wat het in mijn optiek ook Interessant houd om te blijven spelen.

Ook een leuke feature wat is toegevoegd aan BF3 en wat in mijn optiek ook doodsonde is om over te slaan is Battlelog. Ik hoor je al denken: ‘Que?! Dafuq is Battlelog? Kan ik dat eten?!’…Neen,Dat kunt u niet eten,hoewel je dat altijd kan proberen. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat je je Battlelog opent middels je browser van je PC,tablet,telefoon of wat dan ook. Battlelog is heel simpel. We kennen allemaal Facebook toch? Nou Battlelog is de Facebook voor BF3. Hier kan je je stats en progressie bijhouden van jezelf, van je tegenstander en ook van je vrienden. Je krijgt updates van de progressie van je vrienden en in plaats van hier een ‘Vind ik leuk’ op te geven zoals je doet op Facebook, kan je die updates een ‘Hoah’ geven en er uiteraard ook op reageren. Samen met mijn vrienden heb ik een ‘Platoon’ of ‘Clan’ aangemaakt met bijhorende Clan tag die zichtbaar is in het spel. Ik betrap mezelf er ook vaak genoeg op dat ik even op mijn werk de browser open klik om even te kijken wat mijn vrienden aan het doen zijn.

Ook bezit BF3 Co-Op
Samen kun je met een Vreemde of een vriend bepaalde missie's uit de Singleplayer spelen. Hiermee verdien je punten waarmee je uiteindelijk wapens unlocked voor de Multiplayer. Duidelijk toch?
plus- en minpunten
Graphics
Audio
Gameplay
Voertuigen=D
Eindeloze unlocks
Battlelog
Frostbite 2
Hele hele kleine bugs
conclusie
Totaal score: 10 Battlefield 3 is voor mij de topper van het jaar. Ik heb genoten van mijn inmiddels 70 verstreken Multiplayer uren en ik betwijfel ook niet dat ik dat nog langer zal blijven doen. Zeker is dit een prima alternatief als je -net als ik- weigert mee te doen aan de uitmelkerij van Call of Duty. Kwaliteit staat bij deze titel hoog in het vaandel, Niet kwantiteit. Battlelog blijkt een toevoeging te zijn die daadwerkelijk potentie bezit. En ik kan niet wachten om weer te mogen spelen als ik straks hier klaar ben. Simpelweg: Super.
10
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Digital Illusions CE
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 27 oktober 2011
Stats
Aantal keer in collectie: 7
Aantal keer in wenslijst: 14
Boxshot
gerelateerde media